Bendegúz hétköznapjai hétvégéstől

mikor, mit és hol csinálunk kettesben és apával... mikor hogy érezzük magunkat és hogy fejlődünk... Atrocitásaink kavalkádja enyhe eufóriával fűszerezve

Sokat jártok erre?

Bendebubus

Lilypie 6. - 18. Ticker

Ennyien vagytok most itt

Ránk pillantottak

  • Edina88: Szia. Én is szoktam jönni, hogy hátha írsz. Meghívót szeretnék kérni, ha lehet: tigyi.edina[kukac]... (2012.06.07. 20:44) :o)
  • nora72: Nagyon aranyos jó lenne,ha sűrübben írnál:) (2011.01.18. 11:33) Nagypapa vs. Bende
  • Vivi93: Szia Réka! Jó hogy írtál.Éppen tegnap néztem meg hogy írtál-e errefől most reggel is benézek és ír... (2010.10.20. 08:02) Jövök és írok ide is :o)
  • Lusthie: tiszta gáz, de pont ezt nem tudom olvasni, a másikat igen :S lusthie@hotmail.com hátha még erre j... (2010.08.14. 21:34) Költözöm!!!!
  • jekyll-fan (hjiezkif): én is ugyanezért szoktam benézni (azért nem mindennap, mert arra nincs időm, de azért egy jópárszo... (2010.05.25. 10:39) Ennyien?!?

Kalkuláltam.

2009.04.06. 10:10 - Csigamami

A szülés várható dátuma:
2009. november 2., hétfő, Achilles napja.
Hol tart Ön?:A terhesség 11. hetében van, ez a teljes terhességi idoszak 25%-át jelenti.
Mennyi van még hátra?:  Még 29 hét (hozzávetőlegesen 210 nap) van hátra, ami a terhesség teljes idoszakának 75%-a.



A hormonszintek változása erős fejfájást eredményezhet ebben az időszakban (erre eddig sem volt panasz, nem kérdezte nem baj e ha fáj... azért remélem sokkal rosszabb nem lesz), de egy kis odafigyeléssel megelőzheted a kialakulását: egyél rendszeresen, igyál rengeteg folyadékot, engedj magadnak minél több pihenést, és kerüld a stresszes szituációkat. Viszont amennyiben a fejfájást láz kíséri, illetve látási zavarokkal társul, esetleg megdagad az arcod és a kezed (miért ilyen is lehetséges?ez "normális" ebben az időszakban?), azonnal értesítsd a kezelőorvost, és ne vegyél be olyan gyógyszert, amelynek szedését nem hagyta jóvá. A hormonok rapszodikus változásának köszönhető egy másik kellemetlen jelenség is, amely nemcsak téged érinthet negatívan: az érzelmi hullámzás. Előfordulhat, hogy teljesen idegennek érzed magad a bőrödben, hiszen eddig nem bőgted el magad egy átlagos joghurtreklámon és az ingerlékenységi küszöböd is jóval magasabb volt. Vigasztaljon azonban a gondolat, hogy a méhlepény érésével párhuzamosan a hormonok termelésének a helye lassan megváltozik, ami egy-két héten belül enyhíti a viharos tüneteket. (Először én is azt hittem, hogy a hiba az én gépemben van, de rájöttem, csak szimplán Robert hülye...vagyis értetlen...Naponta kb 5ször mondom el neki, hogy ne gyurmázza a ciciimet, mert anélkül is nagyon fáj, de persze 6odszorra is elkapja és csavargatja stb.stb.stb., szerintem ezen egy nem terhes , hormon tűltengéstől mentes nő is lassan idegrohamot kapna...)


Ezen a héten a magzat rohamos növekedésnek indul: most még csak 50 mm hosszú és körülbelül 8 grammot nyom, de a 20. hétig eléri a 15 cm-es hosszúságot és a 250 grammos súlyt ( ÓRIÁS Mackó! :o) ). Ehhez a fejlődéshez szükség van a méhlepényben lévő erek méretének és számának a növekedéséhez is, hogy kellő mennyiségű tápanyaggal lássák el a kicsit. A fej mérete irreálisan nagynak tűnik: a test hosszának a felét teszi ki! A fülek vándorlása megindul az őket megillető helyre. A külső nemi szervek a hét végére már felismerhetők:( Kis pontocskámnak már lesz pici kukija, hát nem hihetetlen ilyen pici és már elfér rajta egy ilyen szerszám is :o) ) a genitáliák bimbója a fiúknál hímvesszővé, a lányoknál csiklóvá és nagyajkakká formálódik.


Lehet, hogy az első trimeszter émelygéssel terhelt időszaka nem kedvez a szexuális életeteknek ( most mit mondjak, nekünk nem az első trimeszter émelygése, hanem az első trimeszter SZEXSTOPPJA nem kedveu a szexuális életünknek. Mondhatni hátat fordít neki és lesz@rja... de nem baj, kicsi Mackó gyerekért mindent :o) ), de vannak kismamák, akik a terhesség jótékony "mellékhatásaként" élik meg a kismedencei vérbőség fokozódását . Ez pozitív hatással lehet nemcsak a vágy kialakulására( Ja az van... az már nagyon van, február 7-én édiskedtünk utoljára. Ez egy függő betegnél, már félsiker elvonókúrának számítana :os ) , de sok várandós nő sokkal intenzívebb gyönyört él át a terhessége alatt, mint azt megelőzően. A pocak növekedésével át kell hágni bizonyos fizikai akadályokat, hogy gondtalanul élvezzétek a szeretkezést, de ez az időszak jó alkalom arra, hogy új pozíciókat próbáljatok ki. Ha a partnered nem nyomja a hasi területet, a szex semmilyen káros hatást nem gyakorol a magzatra, de ne feltétlenül ebben az időszakban éljetek vad és szenvedélyes nemi életet. Kényelmesebbé teheted az együttlétet, ha párnákkal bástyázod körbe magad, és akkor sem kell lemondani a meghitt órákról, ha a behatolás már nehézkes; a kényeztetés számtalan módját fedezhetitek fel az utolsó hetekben is!

Szerző: Dr. Szemerédy Viktória

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pocaklak.blog.hu/api/trackback/id/tr541049091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

beo · http://bogyokank.bloglog.hu 2009.04.07. 08:48:37

skorpió: háháháá nem lesz egyszerű Vele :)

nekünk pont a 11-12héten volt a lagzink, annyira de annyira fejgörcsös voltam, h azt hittem megőrülök. Reggel délben este fájt a fejem...

Velem volt olyan, h ültem a dolgozóban, és éreztem, h egy méteres burok vesz körül, nem jut el hozzám rendesen a hang, csak lestem ki a fejemből mint akit begyógyszereztek, szörnyű.

Síró rohamok csak később, amikor már nagyobb lett, és volt Vele kapcsolatom. Egy-egy videó szörnyű dolgokra képes :)

Mi lesz ha lány lesz??? :D

Csigamami 2009.04.07. 09:19:25

@beo: :o)

Na ezzel nem nyugtattál meg :o) Egyébként is képes ilyenekre a fejem, terhesség nélkül is.
Síró rohamok. Na azok, azok vannak. Meg is kértem anyukámat, hogy most az ilyen legjobb barátos e-maileket ne küldje, mert elkezdek rajtuk sírni és nem tudom abbahagyni.

Ha lány lesz? Hát akkor nem lesz Bendegúz. Akkor Pongratz Julia Panka (vagy Janka) lesz.
De nem lesz lány, mert kukija nőtt :o) Érzem én :o)


süti beállítások módosítása